Начална страница и търсачка Напред.БГ

Българска търсачка и начална страница



 

Резултати за "мъдри мисли".

Напред.БГ - Българската търсачка.

www.crossroadbg.com - Мъдри мисли
Сайтът разполага с огромен набор от мъдри мисли на философи, писатели, известни личности, учени и други.
Разгледайте стотиците известни цитати и фрази, които ще обогатят Вашата култура и ще разширят Вашия светоглед.
Тук ще намерите огромно количество от сайтове за мисли и цитати, подредени в отделни тематични категории.
www.veliki-misli.info - Велики мисли
Вижте кои са най-харесваните и най-обичаните мисли, както и най-новите цитати в veliki-misli.info.
Още един сайт, който Ви предоставя достъп до голямо количество ценни и поучителни мисли.
В sms4e.net може да прочетете много интересни и мъдри сентенции, свързани с любовта, обичта, щастието, живота и др.
Вижте кои са 42-те максими на положителното мислене, които ще хвърлят светлина във Вашия живот.
www.ljube.com - Безброй мисли
Сайтът Ви предоставя достъп до огромно количество от мъдри мисли на велики и прославени личности.
www.enciklopediabg.wordpress.com - Мъдри мисли за любовта
Всичко за любовта - мисли, сентенции, цитати, стихове, романи, поезия, статии и още много.
Мислите тък са разпределени в различни категории, за да могат потребителите бързо и лесно да намират желаните от тях мъдрости.
 
 

На тази страничка ще намерите много хубави и мъдри мисли, които ще можете да споделяте с приятели или да си направите дори собствена колекция. Голямо улеснение е, че в много от тези сайтове за велики мисли, както Crossroadbg.com и Ljube.com, цитатите са подредени по различни категории, така че да можете да четете само онази тема, която ви е приятна. Други сайтове, като Izpolzvai.com, Prize.bg и Veliki-misli.info, ви улесняват с Фейсбук бутончета до всяка сентенция, така че да можете лесно да ги споделяте. На Spiralata.net ще намерите много забавни и мъдри мисли и цитати от най-различни български филми, на Sms4e.net ще намерите кратки велики мисли за любовта, които да са перфектни за изпращане на любимия или любимата, а на Simetro.com - още мъдри и велики мисли, които да са подходящи и за пожелания и честитки. 

 

Мъдри мисли за живота на великите личности

През трудните моменти, в предизвикателствата, с които човек се бори, всеки има нужда от извор, от който да почерпи сили. За да продължи напред, да се мотивира. Защото точно насред ежедневните предизвикателства, или планините, с които човек понякога има чувството, че трябва да изкачва, точно тогава се прокрадва едно усещане. Усещане в което човек вече е изтощен, и знае, че има нужда от нещо, което да му помогне да продължи да се бори, да се труди, да се учи, да напредва. Ако това не важи за нас самите, стига само да се замислим, и ще се сетим за хората около нас - роднини и познати, поне един човек във всеки един момент има нужда от подкрепа. Подкрепа за взимане на важно решение, или за някакво тежко преживяване, някакъв тежък период или просто уморителен или стресиращ ден (което също не е никак за пренебрегване). Дали ще е често, периодично или от време на време - тези чувства се появяват.
 
Можем винаги да се обърнем към велики личности, оставили следа зад себе си. Тези личнасти са се превърнали в исторически, не само, заради начина, по който са живели, но и заради техните разсъждения и мисли за живота. Всички сме чували за майка Тереза. Докато си припомняме нейните думи изглежда толкова лесно да видим къде е доброто и какви са мотивите за него, как да живеем един пълноценен живот. Все пак от кой друг, ако не от нея, човек да се научи как да живее за хората около себе си - близки и далечни? И още невероятно много исторически личности  са станали популярни, благодарение на състоянието на душите им, начина им на мислене, начина им на живот, от които и са произлезли казаните от тях мъдри мисли за живота, за приятелството, за любовта. Намирайки, четейки и запомняйки техните разсъждения, осъзнаваме, че и те са били хора, и те са имали своите страхове, кошмари, планини за преодоляване е бездни за прескачане. Просто разликата между тях и нас е, че те са го постигнали - не че те не са се борили, просто те са се борили добре и са се борили докрай за важните неща в живота си. И така те са постигнали неща, с които са променили собствената си история, но не само. Тук става въпрос за хора като инженери, психолози, философи, учени, откриватели - те са били герои за своето време. В хората е заложено чувството за търсене, да искат нещо повече от това да успеят в собствените си начинания, заради самите себе си, по-скоро да успеят, заради хората, които обичат, близките, децата си. Така нещата, които те са казали, достигат до нас под формата на мъдри мисли, които те някога са казали. Някои от тях са цитати от книги, други са запомнени, защото са записани някъде по някакъв начин. Тези изказани думи, фрази и мисли от големите хора, живели преди нас и заедно с нас, се помнят сега, ще се помнят и занапред. 
 
Хубаво би било и ние да можем да мотивираме не само себе си, но и хората около себе си.  
 

Мъдри мисли в книгите

Когато дори само при споменаване на "мъдрост", вероятно една от първите асоциации са някои книги като "Малкият Принц" - те са не просто книги, а произведения, творби, които запазват популярността си със заложените в себе си мъдри мисли. Може би нарочно някои мъдрости, под формата на култови фрази се крият в книги като "Мечо Пух", "Пипи Дългото Чорапче" и много други детски книги. Разбира се, Вие можете да откриете още много мъдрости, мисли и разсъждения от автора на любимата Ви книга, въплътени в неговия начин на изказване, изразяване и начина по който описва историята, която разказва.
 

Мъдри мисли за любовта

Едно от нещата, които несъмнено водят хората един към друг, към търсене, към сближаване - това е любовта. Хората са склонии да грешат, да взимат прибързани или нараняващи другите решения. Затова и неизменно, рано или късно идват моменти, в които има тъга, болка и сълзи. В такина моменти, склонността на човек да търси се проявява. Има много мисли за любовта, на велики хора, които крият в себе си много смисъл, жертвоготовност, изразяват дълбочината, описват и извисяват най-силните и непреклонни черти на любовта. Мислите, цититите на великите личности, могат да открият нови переспективи, да отворят врати, за да насочат погледа към различна гледна точка за специфичната ситуация. Тази нова гледна точка може да разсее от несъзнателния капан на собствените мисли.
 

Малкият Принц - заложените в него послание и велики мисли 

Малкият Принц има толкова силно, всеобхватно влияние. Неговото послание е оставяло и ще оставя трайна следа за всеки, който го е прочел. Думите, казани от Малкият Принц са се превърнали в мъдрости, които могат да бъдат намерени лесно, при това на много езици. Интернет пространството изобилства с цитати от тази книга. Е, добре - имайки предвид каква е същността на книгата - спокойно може да бъде наречено произведение на изкуството. Защо? Как е възможно Малкият Принц така да пленява мислите и сърцата на хората? Защото всичко се свежда до там, че този малък принц вместо в търсене навън, той се впуска в търсене навътре в душата - какво има там, защо е там и какво е неговото предназначение... той се спуска към най-дълбоките кътчета на душата, за да стигне до самия извор, до ядрото на човешкото същество. Екзюпери е гениален в това си произведение.
Има много сайтове, блогове, страници в интернет, посветени точно на великите мъдрости, които понякога "са толкова близо до нас, че са невидими за очите". Нали дори Екзюпери, чрез своя световно известен герой Малкият Принц носи послание на всички, че "истинските неща са невидими за очите". Ако не сте го чели, досега, горещо Ви препоръчваме да го прочетете. От неговите думи всеки може да вземе нещо за себе си, да се замисли и дори да промени нещо. Екзюпери не е написал една огромна дебела книга с невероятни приключения, тя е малка, но е огромна по обема на своя смисъл, на своето значение. Екзюпери така устремно е успял да изрази себе си, така изкустно е успял да изрисува всяка фраза, че тя да има смисъл от първата до последната дума. Личи си с колко любов е писана книгата-произведение, личи си, с колко много емоционалност, проницателност и смисъл си е вложил Екзюпери в описването на характера на героите си. А човек може да вложи не толкова, колкото има, а поне толкова, колкото може да даде на другите. Да даде частичка мъдрост на света. Малкият Принц търси с най-чисто любопитство, пита с по-дълбока откровеност и отговаря с истинска поразителна точност. Дори ако някой, който смята себе си за не особено интелигентен или схватлив, дори той - обикновения човек би могъл да разбере, поне да долови съзнанателно ниво поне до известна степен от всички отговори и въпроси, мъдри мисли, разсъждения, открития и идеи, от всичко останало, заложени в обстоятелствата и характерите на героите. Всяка метафора, в основата на историята на живота на Малкият Принц, има разбираемост с плътна прозрачност, през която глухият вижда със сърцето си, сленият чува с душата си. Както дъблочината на детската кралска душа е осезаема, така е и проблематичността на "порасналите", с които по пътя си той се среща. Сблъсъкът се случва едновременно на повърхността и дълбочината, представлявайки сблъсъкът между човешкия порок, неразбиране за света и неговото устройство, обърканост и небрежност, срещу искреността, чистотата, търсещата да се научи, но същевременно учеща личност на детето Принц... Това е сблъсък на душевностите, на емоциите, на разума и разсъждаването, от който хвърчат лесно запалими искри. Искри от мъдрости, пропити с идеи, които попадайки на нещо, за което да се хванат, биха могли могли да предизвикат пожар от емоции от който боли, докато изгаря всичко фалшиво. Той е написал една малка кратка книжка, изпъстрена с мъдрости и мисли за живота, от величината от които човек може да притихне, да потъне в дълбочината им - с толкова смисъл е пропита всяка една страница... Тъжно, но истинско произведение, което не само е извор на мъдри мисли, но и послание на Вяра, Надежда, Любов и пътят на търсенето им, нещо повече пътят на преоткриването им. Затова и мислите, впечатлението, емоциите, които детето-принц оставя, пробуждат това желание да бъде прочетен отново и отново. Същността на Малкият Принц редизвиква желание за пропомняне на неговите думи, към неговата жажда за по-истинска искреност, неговия път за търсене на истината, приключението към извора да душата - какво има там, защо е там, и какво и неговото предназначение?... 
Историята на тази личност с детска доброта и благородна добродушност е не случайно въплътена в кралски образ. Тази история е и малка приказка за вече пораснали деца.
 
Тези мъдри мисли, които са останали в историята са точно за нас. Смисъла е дали ние ще сме ги чували, ще ги знаем, за да се облегнем на приятелско рамо и малко мъдрост за деня...

..............................

Още от Napred.BG:
ЦитатиВицовеКръстословици

Napred.BG е търсачка от българи за българи.

Повече от година работим тя да става все по-добра
.

Tя има шанс за успех само, ако вие ни помогнете, като я опитате, харесате и споделите!







Добави в любими

Подобно на Уикипедия ще опитаме да се издържаме по некомерсиален начин. Може да ни помогнете в тази насока, като ни направите дарение.

Може да сигнализирате грешка, да предложите сайт или да се свържете с нас през Facebook.

За уебмастъри:
Ако сложите линк към нас, ще сме Ви много благодарни! Ако искате банер, само ни пишете какъв размер и ще ви предоставим.

Мисли за живота и любовта, велики мъдри мисли - Napred.BG
4.86 (7)


Как се появи търсачката Napred.bg и защо да ни ползвате вместо Google?


Имало едно време двама верни приятели, които си работили в Интернет и правили сайтове. Всичко вървяло добре до деня, в който стотици техни сайтове били изтрити от Google и останали безполезни, скрити за света. Двамата търсили причината за провала под дърво и камък и открили, че Google ги е наказал, защото използвали дизайн в бяло и червено, който се използвал и от "лоши" сайтове. И тогава разбрали, че компанията, която печели 30+ милиарда долара/година от рекламите в търсачката си, не желае да отвори в България 10-20 работни места за редактори, които да следят какво става, а оставя компютри и дори статистика да решават съдбата на хора и бизнеси.

Двамата приятели били много разочаровани от това отношение към малка България... И решили, че "може, по-иначе може"...
Napred.bg е "разбираща търсачка" и ще ви дава точно това, което търсите, и нищо друго. Ако не може да ви предложи нищо по-умно, просто ще отивате в резултатите на Google за вашето търсене. Няма какво да загубите с ползването на българската търсачка, затова просто я опитайте :)

Ние разчитаме на всички вас... разчитаме да подкрепите българското и човешкото пред чуждото, автоматизираното и комерсиалното.
И ако повярвате в идеята, Napred.bg ще бъде хубаво място, от което да стартирате вашия ден в Интернет, тръгвайки напред и нагоре!

Александрина и Калин

Bandar Poker Dominobet
poker88
sampoernapoker88 merupakan situs judi poker88 terbaik dan terpercaya saat ini dimana situs ini memiliki ratusan bahkan ribuan member setia

The professional company 918 kiss provides all the information on 918kiss download.

permainan judi slot di situs https://www.cmd398.net dapat deposit menggunakan judi slot deposit pulsa dan ovo

SeoWho

exact replica watches

안전공원

daftar di situs judi slot online terpercaya qqslot77

seo melbourne

Напред.бг препоръчва следните уроци по рисуване в София за кандидатстване в професионални гимназии и университети с рисуване, или за всички, които искат да развият артистичната страна на своята личност.

Abv | Начална страница и търсачка Напред.БГ подкрепя I Grow Younger | Napred.BG е наследник на букмаркинг сайта Lubimi.com (Любими.ком)

Посветихме 1+ година, за да направим Napred.BG най-добрата търсачка за българите. Споделете ни!
Направи Napred.BG начална страница - подкрепи хубав БГ проект!